En ny eier kunne ikke bøte på problemene. Og nå går Goodtech Solutions, som levde av robotikk i bilindustrien, konkurs etter en måned.
Bare én måned etter eierskiftet har Norwegian Goodtech Solutions, som levde av å selge robotteknologi til blant annet Bilindustrien, gått konkurs.
Det opplyser eieren Lazarus Industriförvaltning AB i en pressemelding .
– Vi hadde ærlige hensikter om å prøve å redde dem. Det er i grunnen et fint selskap med mye kompetanse, sier Martin Alsander, informasjonssjef i Lazarus Industriförvaltning AB.
Det norske selskapet omsetter for nesten en kvart milliard kroner i året og sysselsetter 40 personer. Men inntjeningen på bunnlinjen har ikke klart å henge med.
Selv ikke under de nye eierne i Sverige.
Informasjonssjef håper konkurs er en ny begynnelse
Ifølge Goodtech, som fortsatt er et norsk selskap, ønsker de ikke å kommentere så mye om konkursen til det nå tidligere datterselskapet.
Men ifølge informasjonssjefen til Lazarus i Sverige var det en grunn til at datterselskapet ble solgt. Det var en vanskelig virksomhet å gjøre bærekraftig. Og nå har det vist seg å være en for stor oppgave.
Informasjonssjefen i Sverige, Martin Alsander, håper at en konkurs kan være en ny start. Og at man på denne måten kan starte opp igjen eventuelle sunne deler av bedriften.
Det er imidlertid ikke avslørt hvem som til slutt taper penger ved konkurs. Boosted.dk følger saken.
Goodtech Solutions opplyser imidlertid at de har bankgarantier på totalt 17 millioner svenske kroner tilgjengelig. Disse pengene, som tilhører kundene, er imidlertid ennå ikke gjort krav på, heter det.
Konkurs betyr ikke alltid permanent nedleggelse. En annen gigant i bilindustrien har nettopp annonsert at den har funnet en ny eier.
Til tross for en gjeld på svimlende 1,3 milliarder kroner, har selskapet kunnet drive videre på sine kunders nåde siden sommeren 2024. Og nå har en faktisk kjøper meldt seg. Les mer om det her .
Andre, som Goodtech, har valgt å avhende seg fra ulevedyktige deler av virksomheten. Dette gjelder blant annet dekkgiganten Continental, som nå gjør sin bildivisjon uavhengig.
Imidlertid er det mye penger involvert i "skilsmissen". Videre er Automotive-avdelingen garantert gigantiske lån.
Og Ford har faktisk gjort noe lignende. Ford i USA solgte sin danske avdeling til en privatimportør i fjor, og nå står hele det europeiske hovedkvarteret for tur.
I bytte mot en kapitaltilførsel på 33 milliarder kroner må Ford i Tyskland akseptere at de ikke lenger er et datterselskap som kan få dekket økonomiske tap av morselskapet i USA.
De mange milliardene som engangsbetaling har imidlertid fått fagforeningsmedlemmer til å frykte at Ford i Europa kan gå konkurs.