Kritiske kamerafeil kan være skjult i 27 816 Polestar 2-biler. Dette reiser spørsmålet – kan man stole på den samme teknologien i søsterbilen uten bakrute?
En annen tilbakekalling gjelder elbilen Polestar 2. Denne gangen er det igjen problemer med bilens ryggekamera.
27 816 biler trenger nå en programvareoppdatering for å fikse feilen. Dette er andre gang på kort tid at Polestar 2 har blitt tilbakekalt på grunn av den tekniske feilen i kameraene.
Problemet oppstår for noen eiere når de setter bilen i revers. I stedet for å vise området bak bilen, viser skjermen meldingen: «kameraer er midlertidig utilgjengelige»
Ifølge Polestar skyldes feilen en synkroniseringsfeil. Det oppstår mellom bilens parkeringshjelpkamera (PAC) og selve infotainmentsystemet.
Tilbakekallingen gjelder Polestar 2-modeller fra modellårene 2021 til 2025. Dette gjelder 27 816 biler globalt.
Det er verdt å merke seg at dette er den andre tilbakekallingen relatert til kameraproblemer hos det kinesiske merket.
Polestar utstedte en lignende tilbakekalling i juni 2024. Den omfattet nesten 26 000 enheter av Polestar 2.
Polestar 2: Ny programvare skal fikse kamerafeil
Denne gangen kan ikke programvareoppdateringen gjøres trådløst med en såkalt Over-The-Air (OTA)-oppdatering. Bileiere må derfor besøke et verksted for å få installert den nye programvaren.
For et år siden prøvde Polestar å løse problemet med en OTA-oppdatering. Så det har ikke vært nok, og nå vil de ikke ta en ny risiko.
Gjentatte problemer med ryggekameraer kan skape usikkerhet blant sjåfører. Dette gjelder spesielt for og i biler som er helt avhengige av kamerateknologi. Polestar 4 er et eksempel på en slik bil.
Polestar 4 har ikke et tradisjonelt bakrute. Bilens designer, som nå er ansatt for å lede BMWs designavdeling, valgte bevisst bort det.
Argumentet er at et kamera gir bedre og bredere sikt bakover enn et vanlig vindu og bakspeil. Denne løsningen krever imidlertid at kamerasystemet fungerer feilfritt og hele tiden.
Fremtiden uten bakrute: Polestar 4 og 5 fokuserer på kameraer
Hvis kameraet i en Polestar 4 skulle svikte, ville sjåføren ikke ha noe annet valg enn å se rett bakover. Sidespeilene hjelper bare delvis.
Den skiller seg fra Polestar 2 som har både kamera og en tradisjonell bakrute.
Det er ikke bare Polestar som har opplevd problemer med kameraer. Andre bilmerker som Ford, Hyundai, Kia, Jaguar Land Rover og flere Stellantis-merker har også tilbakekalt biler knyttet til kamerafeil.
Dette kan tyde på at bilindustrien, i et større perspektiv, har problemer med … vel, å se bra ut. I hvert fall gjennom kameraer i elbiler.
Polestar eies av den kinesiske Geely-gruppen. Og Polestar 4 blir sannsynligvis ikke den eneste modellen fra merket som ikke har bakrute.
Den kommende Polestar 5 vil sannsynligvis også bli levert uten det bakre glassstykket. Jaguar jobber med en lignende løsning hvis merket kan holde seg unna konkurs.
Polestar i Danmark opplyser til Boosted at tilbakekallingen ikke gjelder det danske markedet.