Den tyske underleverandøren til bilindustrien ZF Friedrichshafen AG, som bl.a. produserer girkasser, har annonsert at selskapet vil kutte 2100 stillinger innen utgangen av 2025.
ZF, en stor tysk leverandør til bilindustrien, står overfor omfattende nedskjæringer som vil påvirke tusenvis av ansatte.
Rundt 2.100 ansatte vil miste jobben, og en betydelig del av oppsigelsene vil ramme produksjonsanlegget i Saarbrücken, hvor opptil 1.800 personer forventes å bli sagt opp før utgangen av 2025.
Selskapet har varslet at permitteringene er en del av en større plan som ble presentert tidligere i år.
Ifølge en talsperson fra ZF i Saarbrücken er ledelsen informert om kuttene og det planlegges en informasjonsdag for ansatte av de tillitsvalgte i uken som kommer. Det lokale mediet , Saarländischer Rundfunk, var de første som rapporterte om de mange permitteringene.
Nedbemanningsplanen inkluderer opptil 14 000 arbeidsplasser i Tyskland i løpet av de neste fire årene. Ved anlegget i Saarbrücken, hvor rundt 10.000 ansatte i dag produserer automatgir, forventes den største reduksjonen.
LES OGSÅ: Var verdens første, nå finnes den ikke lenger i Danmark
Anlegget er et av få hvor både girkasser for biler med forbrenningsmotor, hybridbiler og elbiler produseres. Nye samlebånd for elbiler er satt opp, men nedgang i bestillinger har latt noen av de ellers helt nye linjene stå tomme.
– Det er en liste over fabrikker og anlegg som må stenges så fort som mulig, sier Achim Dietrich, leder av ZFs såkalte ansatteråd, til avisen Handelsblatt.
Ifølge ZFs ledelse, som har fått råd fra McKinsey, er mer enn en tredjedel av deres 35 produksjonssteder i Tyskland blant lokasjonene som risikerer å måtte stenge.
Selv om ZF sliter med økonomiske utfordringer, jobber selskapet fortsatt med fremtidige vekstmuligheter.
Nye investeringer, som et planlagt produksjonsanlegg for å forme fremtidens bilinteriør, vil imidlertid ikke komme Tyskland til gode. Samlet sett har ZF allerede presentert en spareplan, som innebærer at selskapet må finne hele 44 milliarder danske kroner innen de neste fem årene.