Mens forventningene øker til den nye Polestar 5, kutter merket ned på ingeniørstaben i England. Permitteringene berører flere avdelinger.
Den nye Polestar 5 er rett rundt hjørnet. Sammen med den kommende lanseringen gjør imidlertid merkevareledelsen betydelige nedskjæringer.
Bilmerket planlegger å redusere antallet ingeniører betraktelig i England. Dette skjer selv om de aktuelle ansatte har vært sentrale i utviklingen av den nye bilen.
Reduksjonen påvirker ansatte i Polestars forsknings- og utviklingssentre. Dette gjelder spesifikt filialene i Nuneaton, Warwickshire og i Coventry.
De britiske teamene med ansatte har ellers spilt en avgjørende rolle i utviklingen av bilen. Spesielt programvareutvikling har vært et betydelig satsingsområde for de britiske avdelingene.
Polestar understreker at det ikke foretas permitteringer i Sverige. Bilprodusenten vil fortsette forskning og utvikling i både Storbritannia og Sverige.
Polestar uttalte dette i en uttalelse til BBC .
Merket skriver at kuttene må gjøres «på en samfunnsansvarlig måte». Og de er faktisk ikke alene om den formuleringen. Les mer om det her .
Det kinesisk-svenske merket jobber i første omgang med å oppnå frivillige sluttpakker. Permitteringer beskrives som siste utvei.
Polestar 5: en Grand Tourer med mange hestekrefter
Samtidig er forventningene til nye Polestar 5 store. Bilen beskrives som en superbil i GT-format.
Polestar 5 skiller seg også i design fra tidligere modeller. Den er laget av anodisert aluminium. Skjøtene er laget med herdelim i stedet for tradisjonelle sveiser.
Den nye byggemetoden skal gjøre elbilen lettere. Lavere vekt kan potensielt forbedre bilens rekkevidde og kjøreegenskaper.
Lanseringen av Polestar 5 vil finne sted senere i år. Og det med hele 884 hestekrefter og svimlende 900 newtonmeter.
Men for mange av ingeniørene som var med på å lage bilen, er fremtiden usikker. De står overfor permitteringer midt i feiringen av det som ellers på mange måter er «deres» prosjekt.
– Hele staben vil dessverre ikke lenger være nødvendig. Derfor må vi redusere antallet i forskningsavdelingene, heter det i rapporten.