Tesla-eiere må akseptere at de sidestilles med hatet enkelte grupper har til samfunnet. En kjøretur i en Cybertruck utløste fingeren 17 ganger.
Saahil Desai fra The Atlantic testet reaksjoner på Tesla Cybertruck i Washington, D.C. Opplevelsen med Elon Musks elbil var preget av sinne og hån.
Saahil Desai fikk en ubehagelig overraskelse bak rattet. Han mottok fingeren 17 ganger på en enkelt dag. Opplevelsen fant sted i Washington DC
Desai er redaktør i det anerkjente magasinet The Atlantic . Han leide en Tesla Cybertruck for å gjennomføre et sosialt eksperiment. Målet var å observere folks reaksjoner på den særegne elbilen.
Det var den første søndagen i våren i den amerikanske hovedstaden. Desai ruslet stille gjennom byen. Han passerte fortauskafeer fylt med mennesker.
Snart begynte folk å sende sinte blikk mot bilen. Redaktøren overhørte kvinner diskutere muligheten for å kaste egg på bussen. En kvinne sa direkte til ham at han burde skamme seg.
Saahil Desai ble overrasket over de sterke følelsene bilen fremkalte. En kvinne holdt opp langfingeren i 20 sekunder. Hun gjorde det mens hun snakket med venner på en restaurant.
Tesla Cybertruck som et politisk symbol
Senere flyttet Desai til landsbygda. Han besøkte et lokalt marked, bondemarkedet Dupont Circle. Her var det mye folk blant boder som solgte økologiske varer.
Da folk så den store, kantete elbilen, stoppet de. Bilen ble møtt med latterliggjøring og hån. Desai så folk reagere voldsomt på Cybertruckens tilstedeværelse.
Redaktøren mener Cybertrucken har blitt et symbol. Et symbol på den politiske uroen og splittelsen i USA. Washington DC blir sett på som nær konsekvensene av Donald Trump og Elon Musks handlinger.
– Cybertrucken kunne ha fått Amerika til å forelske seg i elbiler. Men i stedet blir det det motsatte», skriver Desai i The Atlantic.
Han legger til: – Opprøret mot Tesla bremser ikke opp.
Ifølge Desai fortsetter angrepene på Teslas utstillingslokaler og infrastruktur i USA. FBI-direktør Kash Patel har omtalt det som innenlandsk terrorisme. Samtidig påpeker Desai at Teslas salgstall faller.
Han konstaterer at velgerne som støtter Donald Trump sjelden er de som kjøper elbiler. Bilen blir av noen sett på som et symbol på selveste Elon Musk.
Reaksjoner på Elon Musks design
– Cybertrucken er en perfekt metafor for Elon Musk selv, den lover en ting, men leverer en annen, skriver Desai, og trekker paralleller til Musks andre prosjekter som X (tidligere Twitter).
Det var imidlertid også noen positive reaksjoner på bilen. Noen barn på balansesykler fulgte nysgjerrig etter bilen for å se nærmere. En mann med rødt lommetørkle ga tommelen opp.
Men de negative opplevelsene dominerte dagen for Saahil Desai. Da han parkerte den store bilen om kvelden, var han helt utslitt.
– Det tok knekken på selvtilliten min å gå rundt og bli hatet en hel dag, skriver redaktøren om sin opplevelse.
Tesla Cybertruck og Elon Musk skaper ofte debatt med sine design og kunngjøringer. Ønsker du å lese mer om spesielle bilmodeller, ny teknologi eller andre nyheter fra bilverdenen, kan du finne mange flere artikler her på Boosted.dk.