Den amerikanske tollsatsen på 25 prosent på alle importerte biler får nå Polestar til å trekke Polestar 2-modellen permanent fra den amerikanske modellserien.
Polestar 2 er nå permanent trukket fra det amerikanske markedet.
Innføringen av en betydelig importavgift på elbiler produsert i Kina har fått Polestar til å stoppe salget av Polestar 2 i USA.
Bilen er ikke lenger å finne på bilprodusentens amerikanske nettside. Ledelsen i USA har imidlertid ikke gitt noen forklaring på 'forsvinningsnummeret'. Eller for den saks skyld kommentert toll.
Polestar har imidlertid tidligere vært rasende over at merkets biler faktisk er i ferd med å bli fullstendig forbudt i USA. Les mer om det her .
Hovedårsaken til bilmerkets beslutning er trolig en ny amerikansk toll på 112 prosent pålagt elbiler produsert i Kina.
Den avgiften rammer en rekke bilmerker, inkludert Polestar og Volvo, som begge er kinesisk eid og produserer flere av sine bilmodeller i Kina.
Polestar 2 er en av modellene som dekkes av den høye tariffen, da den er produsert i Kina.
Selv om skikkene har vært kjent en stund, var det inntil nylig fortsatt mulig å bestille en Polestar 2 i USA. Slik er det nå ikke lenger.
At Polestar 2 forsvinner fra det amerikanske markedet er ikke et enkeltstående tilfelle. I Canada har merket også stoppet importen.
Det kom etter at Canada innførte en tilsvarende 100 prosent toll på kinesiskproduserte elbiler.
Handlinger som dette viser hvordan handelshindringer direkte påvirker hva bilister kan/ikke kan kjøpe.
Selv om Polestar 2 forsvinner, forlater ikke Polestar det nordamerikanske markedet helt. Amerikanske kunder har fortsatt muligheten til å kjøpe andre modeller fra merket.
Polestar 3 produseres lokalt i South Carolina i USA, mens Polestar 4 produseres i Busan i Sør-Korea.
Siden disse modellene ikke produseres i Kina, påvirkes de ikke av den mer enn 100 prosent høyere tariffen. Volvos søstermerke er derimot langt fra alene om å trekke tilbake biler på en eller annen måte.
For eksempel flyttet Volvo produksjonen av deres EX30-modell fra Kina til fabrikken i Gent, Belgia, for å unngå lignende importavgifter i andre markeder, for eksempel i Europa.
Tilbaketrekkingen av Polestar 2 fra USA understreker konsekvensene av dagens amerikanske handelspolitikk for bilindustrien globalt.
Det er ikke utenkelig at flere bilmerker som ikke bygger biler i USA vil følge etter. Ferrari importerer for eksempel fortsatt biler til USA. Men regningen for tollmuren er sendt direkte til kundene.