Edmunds' dyre Tesla Cybertruck Foundation Series hadde massive problemer fra starten. Etter en trafikkulykke og store reparasjonsutfordringer ble den forlatt for skrot.
Edmunds' Tesla Cybertruck Foundation Series ble skrotet etter bare fem måneder.
Den dyre elbilen, kjøpt inn som en langtidstest, endte opp som et totaltap for mediedivisjonen til bilplattformen Edmunds, etter en ulykke og store problemer. Bilen ble kjøpt i juli 2024. Altså for mindre enn ett år siden.
Det skriver bilportalen selv i en rapport om det svært korte eierskapet.
Problemene med bilen begynte imidlertid lenge før ulykken som endte med å ta livet av seg. Kort tid etter at Edmunds mottok bilen begynte feilene å dukke opp.
Det var flere tilfeller av kritiske feil på styrebilen. Elbilen gikk plutselig i nødmodus eller sluttet å fungere helt.
Skjermen på hytta viste mange forskjellige feilmeldinger. På varme dager sviktet bilens klimaanlegg. Girvelgeren hadde også problemer med å velge Park. Det vil si parkeringsutstyret.
De mange og alvorlige feilene gjorde at Edmunds ikke kunne gjennomføre sin normale testprosedyre. Bilen fikk heller aldri testes terreng.
Tesla Cybertruck: problemer og tonnevis av feil
Det siste slaget ble forårsaket av en ulykke 11. desember 2024. Den nesten tre tonn tunge Cybertrucken sto parkert ved en fortauskant.
En mindre personbil traff den parkerte elbilen. Kraften fra kollisjonen var nok til å dytte den tunge Cybertrucken ut på fortauet.
Skadene var omfattende. På utsiden var hjulene, dekkene, et rustfritt stålpanel og støtfangeren tydelig skadet av støtet.
Men under overflaten var situasjonen enda verre. I tillegg til fjæringen ble den bakre elektriske motoren og systemet for de bakre rattene fullstendig ødelagt.
Mange andre komponenter ble også skadet i ulykken. Kort fortalt var Cybertrucken i svært dårlig forfatning etter kollisjonen.
Cybertruck reparasjons- og verkstedutfordringer
Likevel prøvde Edmunds å få reparert Cybertrucken. Vanlige karosseriverksteder turte imidlertid ikke å jobbe med bilen på grunn av det spesielle stålkarosseriet.
Den eneste muligheten var å bruke Teslas eget verkstednettverk. Det viste seg imidlertid raskt å være en utfordring.
Selv om Los Angeles er byen med flest Cybertrucker globalt, var det bare to Tesla-sertifiserte verksteder innenfor en radius på 50 mil. De hadde Teslas tillatelse til å reparere bilens stålpaneler.
Det første verkstedet krevde en måneds ventetid bare for å gi et prisoverslag. Deretter skulle det gå ytterligere seks måneder før selve reparasjonen kunne gjennomføres.
Edmunds måtte avslå det tilbudet.
Det andre verkstedet virket mer lovende med en måneds ventetid på estimat, hvoretter reparasjonen kunne begynne. Men kort tid før avtalen ble den flyttet opp en måned av Tesla på grunn av travle tidsplaner.
Listen over nødvendige reparasjoner var lang. Den dyreste enkeltvaren var bakopphenget til cirka 64.000 danske kroner.
En brukt Cybertruck uten skader ble verdsatt til rundt 603.000 danske kroner. Edmunds skadede bil ville vært langt mindre verdt.
Det ga ingen økonomisk mening å reparere bilen. Den ble derfor forlatt, erklært totaltap og endte opp som skrot på et skrotverk.
Edmunds hadde betalt cirka 714.000 danske kroner for bilen i juli 2024. Etter ulykken og de lange utsiktene til reparasjon ble vraket solgt til bilopphuggeren Copart. Her kan levningene kjøpes for bare 56.000 kroner. Hvis noen er interessert.
Det var det største økonomiske tapet på en testbil for Edmunds noensinne. Også større enn det som ble samlet inn til nå konkursrammede Fisker Inc. etter kjøpet av en Fisherman Ocean. Les mer om det her .