I noen land er de ulovlige, andre รธnsker รฅ gjรธre dem ulovlige. Men i Danmark er trafikkalarmer en millionforretning. Dette fremgรฅr av Ooono A/S' siste regnskap.
Mannen bak trafikkalarmen Oonno er Christian Walther รyrabo. Og han kan konstatere at det gikk veldig bra i 2024.
Selskapet, som ble grunnlagt i Kรธbenhavn i 2017, kunne registrere et overskudd pรฅ 48 millioner kroner i 2024.
Dette er en betydelig forbedring sammenlignet med de 29,5 millionene som var igjen pรฅ bunnlinjen etter regnskapsรฅret 2023.
Da Christian Walther รyrabo kommenterte resultatene i august i fjor, fikk han beskjedent hรธre at ยซdet er helt greitยป.
Og hvis man ser pรฅ 2024 med de รธynene, kan ikke regnskapet bli mer enn akseptabelt. Generelt sett er trafikkalarmer ogsรฅ en veldig god butikk.
Dette selv om bรฅde konkurrentene Saphe og Ooono mรฅ leve med at de er avskรฅret fra det tyske markedet, hvor trafikkalarmer er ulovlige.
I Norge kan det ogsรฅ snart vรฆre slutten for teknologi generelt. I Oslo, der regjeringen holder til, vil det bli innfรธrt et landsdekkende forbud mot trafikkalarmer.
Regjeringens argument er at trafikkalarmene forstyrrer politiets arbeid fordi de lar sjรฅfรธrene vite nรธyaktig hvor politiet er.
I mai 2020 valgte Tyskland ogsรฅ รฅ forby trafikkalarmer. Den gang ble det sagt at forbudet mot trafikkalarmer bare var ett av en hel haug med innstrammingstiltak som rammet tyskerne. Les mer om det her .
I samme periode รธkte ogsรฅ tyskerne alle bรธtesatsene betraktelig. Og nรฅr det gjelder advarselen mot trafikkvarsler, gjelder den ikke bare tyskere, men alle pรฅ tyske veier.
รn ting er imidlertid at trafikkalarmer i seg selv har blitt en god forretning. Men det samme gjelder den danske statens jakt pรฅ sjรฅfรธrer.
Faktisk bringer det inn sรฅ mange millioner i รฅret at de danske fotobilene skrives rett inn i budsjettet fra รฅr til รฅr.
Fรธrst i januar 2023 tok politidistriktene i bruk nye og mer avanserte fotobiler. Dette betyr at det nรฅ finnes 107 biler av denne typen i Danmark.