Xiaomi har solgt over 100000 eksemplarer av elbilen SU7 i løpet av siste kvartal. Men bilen har et ekstremt høyt antall defekter og kvalitetsproblemer, viser ny forskning.
Xiaomi SU7 er teknologigigantens første bil. Men det er også en ekstremt dårlig bil. I hvert fall hvis man skal tro en kinesisk forbrukerundersøkelse.
Ifølge China Automobile Quality Network har Xiaomi SU7 flest defekter av alle elbiler i sedansegmentet.
Den får totalt 239 «straffepoeng», som er 56 mer enn gjennomsnittet. Poengene gis basert på hvor mange feil og kvalitetsproblemer eierne må rapportere.
Dette rapporteres av Carnews China .
Interessant nok er det bare biler fra kinesiske merker som er på listen. Og den gjennomsnittlige defekte bilen er Nio ET7 og flaggskipet ET9.
Et merke hvis biler blant annet har floppet stygt, den danske administrerende direktøren har fått sparken, og merket er en saga blott i landet.
Denza Z9 GT, BYDs vri på en mer luksuriøs bil, skuffer også. Merket, som også ønsker å dra til Europa for å konkurrere med Porsche, vil få 214 straffepoeng fra eierne sine.
Denza er derfor den tredje verste bilen i hele studien, som består av føreropplevelser med 29 bilmodeller i samme segment.
Tilbake hos Xiaomi har kineserne nok problemer å hanskes med. En lansering av flere modeller har blitt utsatt på grunn av en dødsulykke, og eiere har klaget over at merket har slettet hele 648 hestekrefter fra bilene deres. Les mer om det her .
Dette er imidlertid ikke fordi europeiske eller amerikanske bilmerker er mye bedre enn de kinesiske. Tilbakekallinger på grunn av kvalitetsproblemer og produksjonsfeil er nesten hverdagskost.
For nøyaktig ett år siden tilbakekalte Ford for eksempel 5000 enheter av varebilen Ford Transit, som fabrikken fant ut hadde så alvorlige feil i sveisene at bilene muligens ikke kan repareres.