I Florida har en spontan bilkirkegård oppstått etter orkanen Milton. Da den raserte staten i oktober, drepte den 17.000 biler.
Orkanen Milton, som rammet Florida 10. oktober, etterlot et massivt spor av ødeleggelser, inkludert skader på rundt 17 000 biler.
Disse korvettene er nå samlet på én stor bilkirkegård i staten. De materielle skadene er omfattende, og området gir et inntrykk av omfanget av katastrofen, der biler av alle typer og modeller står parkert side om side. Her kan du finne alt fra vanlige familiebiler til modeller fra prestisjetunge merker som Ferrari og Lamborghini.
Milton var den andre store orkanen som traff Florida på kort tid. For bare tre uker siden hadde orkanen Helene allerede forårsaket store skader i regionen.
Da Milton traff, var det fortsatt mange som hadde å gjøre med ødeleggelsen av den første stormen. I tillegg til de materielle skadene er det også meldt om betydelige tap av menneskeliv, selv om det nøyaktige antallet fortsatt er usikkert.
Mange lokalsamfunn ble nesten utslettet og gjenoppbyggingen vil ta lang tid. Det melder flere lokale og internasjonale medier.
LES OGSÅ: Brenner opp – Jaguar kjøper tilbake 2.760 elbiler
Orkaner som Milton oppstår vanligvis på sensommeren, når havtemperaturen overstiger 27 grader. Orkaner dannes av varm og fuktig luft som stiger opp fra havet og skaper skyer som kan utvikle seg til kraftige stormsystemer.
Florida er ofte utsatt for disse værfenomenene, som gjentatte ganger har etterlatt ødeleggelser i kullvannet deres.
På bilkirkegården i Florida gir synet av de 17.000 bilene et konkret bilde av uværets konsekvenser.
Selv om noen biler ser ut til å være intakte, har de alle vannskader. Nyere biler med avansert elektronikk er spesielt hardt rammet, mens eldre modeller kan være lettere å reparere.
Blant bilene er også sjeldne modeller som en DeTomaso Pantera, som ved første øyekast ser ut til å være i god stand. Likevel har virkningen av saltvannet skadet både motorer og elektronikk, noe som gjør oppussing krevende.
Forsikringsselskapene har samlet bilene for å prøve å begrense tapene deres. Men de fleste bilene vil nok ende opp som reservedeler. Bildet av denne enorme samlingen av biler er en påminnelse om hvor ødeleggende naturkatastrofer kan være for både mennesker og materielle verdier.
Det er ikke første gang hele bilkirkegårder oppstår på grunn av naturkreftene. I 2015 ødela hardt vær i Canada 3000 nye BMW- og Mini-modeller. I 2019 sto bilene fortsatt på et jorde. Se og les mer om det sure synet her .