21. juli, 2024

Her er bilforhandlernes største svindel

Både blant bilforhandlere og privatpersoner som vil kvitte seg med brukte biler, er det råtne kar. Deres svindel er dessverre ganske utbredt, påpeker media.

Dette er ikke nødvendigvis alltid tilfelle. Men også blant bilforhandlere og privatpersoner som vil kvitte seg med en bruktbil – finnes det råtne kar. Noen mer seriøse enn andre.

Og ifølge Auto Bild er svindelen begått av bilforhandlere dessverre utbredt. Bilforhandlerne – eller privatpersoner i ond tro – bruker imidlertid ikke bare ett triks for å jukse. For det er flere av dem.

Faktisk er svindelene som bilselgerne kan bruke, nesten utallige. Det er ikke rart at spesielt bruktbilforhandlere gang på gang ligger nederst i troverdighetsundersøkelser.

Her på Boosted har vi tidligere beskrevet hvordan opptil 50 000 biler bare i Danmark kan klones. Noe som svindlere i stor grad benytter seg av. Men mer om det om et øyeblikk.

LES OGSÅ: Fotgjengerovergang kostet en kvart million – nå heter det livsfarlig

Kilometerspoling: Det er ikke ulovlig, men…
Det er ikke ulovlig å spole frem eller tilbake en kilometerteller. Men selv om det kan være fullt lovlige grunner til det, er det ofte bilselgere med lumske baktanker som benytter seg av det.

Ofte prøver bilselgerne å skru speedometeret tilbake for å få mer penger for en bil som er «nyere» enn den egentlig er. Enrico, som trodde han hadde kjøpt en Mercedes med 230.000 kilometer på kilometertelleren, var bl.a. Les mer om det her.

Et godt råd er å alltid spørre selger om kjørelengde, sjekke serviceboken og de offentlig tilgjengelige kontrollrapportene.

Skjult skade: Ny maling kan dekke mye
Med mindre du er bilekspert, kan det være ekstremt vanskelig å oppdage skjulte skader. De er skjult av en grunn. Mest for å få mer penger ut av deg.

Men skjulte skader kan være farlige. Blant annet fordi de kan gå utover bilens sikkerhet og kjøreegenskaper. Åpent forskjellige nyanser i bilens lakk kan imidlertid være en veldig god indikator på at noe skjuler seg i bilens historie. Spør derfor alltid selgeren og sjekk bilens papirer for denne typen historikk.

Klonede biler – det er tusenvis av dem i Danmark
Det er iboende vanskelig å si noe presist om hvor mange klonede biler som kjører rundt i Danmark. Men vi kan trygt anta at det dreier seg om flere tusen.

Kloning, som går ut på å hacke et nytt registreringsnummer i for eksempel en stjålet bil slik at den skifter identitet, kan være fryktelig vanskelig å oppdage.

Som privatperson er det dessverre ikke så mye som kan gjøres for å unngå å stå på en klonet bil. Det er spesielt når vi når de mye dyrere bilene at kloning blir en utbredt svindel.

Men hvis bilens registreringsbevis – eller serviceheftet – sier at den er blå, og du ser på en rotete bil, bør alarmklokkene ringe. Spesielt hvis selgeren ikke nevner det med ett ord.

Falske annonser – betal aldri på forhånd for en bruktbil
Det høres kanskje dumt ut med en falsk salgsannonse. Men likevel er det en måte svindlerne lykkes på gang på gang.

Annonsene sier åpenbart ikke noe om forhåndsbetaling. Men når du ringer på bilen fordi det kan høres ut som et veldig godt tilbud, begynner selgeren plutselig å snakke om et depositum for å holde bilen til du kommer og ser på den.

Det er tydeligvis ingen bil. Bildene av den kan være stjålet fra den ekte og i den sammenheng helt uskyldige eieren. Men 'selgeren' sier at det er 'mange interesserte'.

Det var en samling av de mest utbredte svindeltriksene blant bilselgere. Vi vet at vi ikke har alle fallgruvene med oss. Glemte vi noen? Del dem deretter med oss i kommentarfeltet til denne artikkelen på Facebook.

Les flere spennende nyheter fra og om bilverdenen her!

Latest

Don't miss

Salget av hydrogenbiler har falt med 100 prosent

I Danmark har salget falt med 100 prosent, mens...

Her stuper bensinprisen – dansker venter i lange køer

Sverige er blitt landet i Vest-Europa hvor både bensin...

Gammel BMW kan bli verdens dyreste bil noensinne

Bilen har nettopp besøkt Danmark. Og hvis den Andy...

Aldri skjedd før – Hyundai ønsker å konkurrere i verdens tøffeste løp

Hyundai gjør seg klar til å delta i noen...

sparket 14.000 på en gang – nå ansetter Tesla folk igjen

Tilbake i april hadde Tesla så mange problemer at...
Boosted Magazine
Boosted Magazine
Boosted i Danmark har over en million unike brukere, som overgår to millioner økter og akkumulerer over syv millioner sidevisninger hver måned, og plattformene våre har blitt et knutepunkt for bilentusiaster. Nå kan du også nyte innholdet vårt på norsk! Nyt våre gratis bilnyheter - hver dag.
spot_img

Volvo bekrefter absurd dyre feil i splitter nye elbiler

Kinesiske Volvos nye elbiler er så fulle av feil at merket refunderer penger til kundene. Og nå må de absurd dyre datamaskinene i bilene...

Nå angrer også Ford – skal bygge hybridbiler igjen

Ford innrømmer nå at det var «for ambisiøst» å si farvel til forbrenningsmotoren. Nå starter utviklingen av nye hybridbiler. Ford må nok en gang...

Gunther Steiner avslører viktig SMS fra Magnussen

Gunther Steiner har fortsatt et godt forhold til Kevin Magnussen. De to tekstmeldingene er i hvert fall fortsatt sammen, røper den tidligere Haas-sjefen. Gunther...

Audi selger biler på 19" stålfelger fra fabrikk

Audi er ikke for hyggelig til å kreve uhyrlige beløp for bilene sine. Selv ikke om disse kommer fra fabrikk på 19" stålfelger. Stålfelger...

Advokat krever 2,5 millioner DKK i timen for å jage Tesla

Advokatene som i utgangspunktet skjøt ned Teslas lønnspakke for direktør Elon Musk skal nå få betalt med aksjer i bilmerket. Hæren av advokater som...

Koenigsegg kansellerer elbilen – «Vi har noe bedre»

Christian von Koenigsegg kaller det «total galskap» at andre bilmerker ikke ser i samme retning som ham. Altså i stedet for elbilen. Det var...

Her stuper bensinprisen – dansker venter i lange køer

Sverige er blitt landet i Vest-Europa hvor både bensin og diesel pr liter er absolutt billigst. Det gir lange kyr flere steder. Det er...

Oljen skiftes hver uke – Mercedes har i underkant av 7 millioner. kilometer

De syv millioner kilometerne er det samme som 5000 kilometer hver eneste uke. Og det uten å forlate Gran Canaria, hvor denne W 123...

Formel 1-sete er innen rekkevidde, sier Schumacher

Mick Schumacher tror selv at han kan gjøre comeback i Formel 1. Faktisk er et sete i feltet innen rekkevidde, sier han. Kevin Magnussen...

EU-president i en U-sving – vil tillate forbrenningsmotoren

Den gjenvalgte presidenten i EU-kommisjonen, Ursula von der Leyen, vil fortsatt forby forbrenningsmotoren i 2035. Det må imidlertid være med smutthull. Forbrenningsmotoren skal ingen...

Nå har BMW M2 hele 621 hestekrefter

Den vinner knapt noen skjønnhetskonkurranser, men tyske Dahler har levert hele 621 hestekrefter i den lille BMW M2. I hvert fall designmessig deler den...

Volvo advarer – fremtiden som bilmerke er i fare

EUs straffetoll på kinesiske elbiler risikerer å ramme Volvo på en måte der bilmerkets fremtid er i fare, heter det i advarselen. Til tross...