Flere norske parkeringsselskaper får nå så store bøter for brudd på loven at de må utlevere millioner hver eneste uke.
Et norsk parkeringsselskap står overfor bøter på 1,3 millioner kroner per uke for å bøye loven litt for mye. Egentlig alt for mye.
Forbrukertilsynet har kommet med bodene, som til og med rammer flere parkeringsselskaper, fordi selskapene gjentatte ganger har overdrevet hvor mye de har lov til å ta i avgift.
Det er spesielt folk i bobil parkeringsselskapene har jaget med alt for høye avgifter. Men også sjåfører i vanlige personbiler er rammet.
Dette skriver Motor .
Forbrukertilsynet har varslet at tre store parkeringsselskaper, Onepark, Apcoa og Aimo Park, nå må betale bøter hver eneste uke.
Må betale over 1 million kroner i bøter hver uke
Dette er nettopp på grunn av parkeringsselskapenes alt for høye avgifter. Onepark risikerer ukentlige tap på 1,3 millioner kroner, Apcoa 950.000 kroner, og Aimo Park 250.000 kroner.
I henhold til norsk lovgivning som trådte i kraft i januar 2023, kan for eksempel et faktureringsgebyr ikke overstige de faktiske kostnadene forbundet med å sende en faktura.
Forbrukertilsynets gjennomgang av de tre selskapenes praksis på området har imidlertid vist at selskapene er fullstendig likegyldige til loven.
Direktør i Forbrukertilsynet, Bente Øverli, sier at bøtene er så høye fordi de vil gjøre det økonomisk lite attraktivt å sende så høye gebyrer til sjåførene.
Bøtene trer i kraft innen tre uker og må betales ukentlig med mindre selskapene endrer prosedyrene sine. Parkeringsselskapene har mulighet til å klage på vedtaket innen 9. april.
Selv om saken her er fra Norge, er mange av de danske parkeringsselskapene ikke et dugg bedre. Boosted har blant annet: kunne fortelle hvordan et parkeringsselskap ulovlig trykket parkeringsavgifter på et sted de ikke burde være. Les mer om det her .