Need for Speed fikk det. Det gjorde også Gran Turismo, og nå kommer 1986-klassikeren OutRun til det store lerretet.
Den anerkjente filmregissøren Michael Bay skal lage en film basert på arkadespillet OutRun fra 80-tallet, med Ferrari Testarossa i hovedrollen.
Filmregissøren er angivelig allerede i gang med det nye prosjektet. Det er en film basert på arkadespillet OutRun fra 1986.
Skuespiller Sydney Sweeney er også involvert i prosjektet. Hun vil imidlertid ikke stå på rollebesetningslisten, men vil i stedet produsere filmen.
OutRun var et populært spill på 1980-tallet. Året etter utgivelsen ble den kåret til den mest solgte i sitt slag noensinne.
Spillet fant sted i en Ferrari Testarossa. Du rusler langs solfylte stier langs stranden. Palmer prydet veikanten. En stil som i hvert fall visuelt burde passe Michael Bay godt.
Bay er kjent for actionfilmer. Han står bak filmserier som «Transformers» og «Bad Boys». Filmene hans inneholder ofte eksplosjoner og ville biljakter.
Det er mediet Deadline som skriver at en OutRun-film er rett rundt hjørnet.
Men Sydney Sweeney har også delt historien på sin Instagram-profil. Jayson Rothwell, filmens påståtte manusforfatter, har også delt historien på sosiale medier X.
OutRun-filmen og Ferrari Testarossa
Filmatiseringer av videospill er populære for tiden. «Minecraft»-filmen har allerede fått mye oppmerksomhet.
Andre eksempler er HBO-serien «The Last of Us». «The Super Mario Bros. Movie» har også gjort det bra. De viser at spill kan bli filmer og serier.
Michael Bay har tidligere jobbet med Ferrari. Dette kan gjøre forhandlinger om bilrettigheter lettere.
Ferrari virker også mer åpen for lisensiering til filmens verden i dag enn for bare noen få år siden. Merket fra Maranello har nylig gjenopptatt samarbeidet med Hot Wheels om modellbiler.
Hot Wheels jobber også med en spillefilm. Den filmen er angivelig produsert av JJ Abrams.
Fra arkade til storskjerm
Hvordan spillets enkle premiss vil oversettes til en spillefilm er foreløpig ikke kjent. OutRun handler først og fremst om å kjøre fort gjennom ulike landskap.
Michael Bays erfaring med biljakt fra et Hollywood-perspektiv kan imidlertid være avgjørende.
Det blir interessant å se hvordan laget vil utvikle en historie fra et spill som egentlig ikke har noen handling. Altså annet enn at gasspedalen må presses helt ned.
Prosjektet er fortsatt på et så tidlig stadium at verken Ferrari eller flere av de store filmselskapene har kommentert historien.
Men fans av både spillet og Michael Bays film vil utvilsomt følge utviklingen veldig nøye. En kombinasjon av 80-tallsnostalgi og moderne actionfilmer kan være på vei.
Hvis du er interessert i raske biler og filmer, trenger du ikke se hele veien til Hollywood. En norsk bilfilmklassiker får etter sigende en fjerde del. Manuset er allerede skrevet. Les mer om det her .